Почитувани членови на ЗИЗ Тутела, почитувани колеги заштитари,

19.11.2019 г. – х.Континентал, Скопје

Здружението на инженери за заштита ТУТЕЛА, успешно ја реализира, седмата обука, чија основна цел е подигнување на капацитетите на сите чинители на БЗР во Македонија.

Со поддршка од Здружението за безбедност при работа ..28 Април”, Скопје, во присуство на 42-ца учесници, успешно се реализира обука на тема:

„РАБОТИ НА СКЕЛЕ – РАБОТИ БЕЗБЕДНО“

На обуката покрај членовите на ЗИЗ Тутела, присуствуваа и претставници на ДИТ, образовни институции во РСМ и фирми кои ги тангира темата РАБОТА НА СКЕЛЕ. .

И за оваа обука, интересот за учество беше голем, но на барање на предавачот, бројот на учесници беше ограничен.

Целиот тек на обуката, активната вклученост на учесниците, како и реакциите од нивна страна на самата обуката, е потврда дека и оваа обука на ЗИЗ Тутела се вброи во категоријата успешно организирни.

На крај би напоменале дека со серијалот стручни, наменски обуки ,,РАБОТИ БЕЗБЕДНО” кој е поделен на неколку тематски групи/области, ЗИЗ Тутела ќе продолжи и во иднина. Реакциите на учесниците даваат поттик за тоа!!!

Сликите од настанот можете да ги погледнете на следниот линк:

https://photos.app.goo.gl/bewuvqUBtoB8bErs6

ПРОДОЛЖУВАМЕ!!!

Следни активности до крајот на годината:

  • Промоција на првиот број наTUTELA INTERNATIONAL (стручно списание наменето исклучиво за стручни трудови и истражувачки активности од областа на БЗР)
  • Само за членови на ЗИЗ ТУТЕЛА (ДОБРИ ПРАКТИКИ – РАЗМЕНА – ИСКУСТВО – ЕДУКАЦИЈА)
  • ГОДИШНО СОБРАНИЕ НА ЗИЗ ТУТЕЛА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *