Врз основа на меморандумот за соработка помеѓу трите Здруженија (Здружението за заштита при работа на општина Битола, Здружението за безбедност при работа ,,28ми Април” и Здружението на инженери за заштита ,,ТУТЕЛА”, дел од активностите за одбележување на Европската недела на безбедност и зравје при работа се одвиваа и во Општина Битола, каде носител на активностите беше Здружението за заштита при работа на општина Битола.

Линкови од медиумски куќи, кои објавија за активностите на Здруженијата и НАПО:

http://www.elem.com.mk/?p=8088&fbclid=IwAR3lqWn3pEcPZQak2DnxfqF_DTzazbfgPr7typDCWLUIB5eF7dAm34XvN3Q

 

http://www.apla.mk/index.php/direktno/item/1752-za-dve-godini-prepoloven-brojot-na-povredi-na-rabotni-mesta-vo-rek

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *