„Белата книга 2018“ ја промовираше претседателот на Советот на странски инвеститори, Штефан Петер, кој истакна дека странските инвеститори од Владата бараат стабилност, предвидлива деловна клима, инвестиции во дигитализацијата, реформи во јавната администрација и не толку чести промени во законодовството.

„Препораките на Советот на странски инвеститори се конкретни за тоа како, кога и што треба да се подобри. Тоа е .за даноци, финансии, имотно-правни односи, административни односи, човечки ресурси и заштита на животната средина“.

„Белата книга“ е добра можност да се види како компаниите со странски капитал во земјава ја перципираат бизнис-климата во Македонија и со какви предизвици се соочуваат при водењето бизнис.

 

Македонската и англиската верзија на Белата книга, можете да ги симнете на следниот линк:

http://www.fic.mk/default.aspx?mId=3&evid=35768

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *