Стартува Европската недела за безбедност и здрвје при работа ( 25 – 29.10.2021 г.), а со самото тоа и со зголемен акцент Кампањата за Здрави работни места – Олеснете го товарот (EU-OSHA).

Различноста на работниците, работните места, е следната приоритетна област што ќе биде во фокусот на кампањата од ноември 2021 до јануари 2022 година.

Повеќе за Кампањата можете да прочитате на официјалната web-страната на Кампањата за здрави работни места – Олеснете го товарот:  https://healthy-workplaces.eu/en

И овој пат, како официјален поддржувач на кампањата на EU-OSHA, Здружението на инженери за заштита ТУТЕЛА, Скопје, продолжува преку низа активности и социјалните мрежи да дава поддршка на целиот процес.

ПРОДОЛЖУВАМЕ ВО ИНТЕРЕС НА БЕЗБЕДНОСТА И ЗДРАВЈЕТО ПРИ РАБОТА!

СЛЕДЕТЕ НЕ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *